Ally jumpsuit

blog-titel

Een jumpsuit kon deze zomer niet ontbreken in de kleerkast van dochterlief. En toe ze de gouden ananassen van Aime comme Marie zag, was ze onmiddelijk verkocht.

maxinelacht

Het patroontje werd de Ally jumpsuit van La Maison Victor, ik heb wel iets voor polosluitingen. Alhoewel ik op verschillende andere blogs las dat het bovenstukje wijdt valt (en werd gewaaschuwd door een ervaringsdeskundige), had ik geen zin om het patroon nog eens over te tekenen en maakte ik toch een maatje 104 voor mijn smalle meid.
Akkoord, het zit wel wat losjes, maar dus ook luchtig & met veel speelvrijheid. Helemaal haar ding! De beentjes zijn zeker ook lang genoeg en met een beetje geluk dan het volgende zomer nog gedragen worden (en anders maak ik er een korte versie van).

maxiloopt maxi2

Aan het patroon werd bijna niets veranderd. De polosluiting werd op een andere manier gemaakt en ik voorzag in plaats van een koortje in de taille, een elastiek. De knoopjes werden gouden kamsnaps, de zakjes werden met gouden paspel afgewerkt voor nog wat extra bling bling.

Eerst durfde ik haar niet naar school sturen met de jumpsuit, om geen ongelukjes te veroorzaken. Het eendelige pak werd eerst tijdens weekenddagen uitgetest, en het mag gezegd worden: ’t lukt. Door de extra wijdte, de gemakkelijk kamsnaps en de elastiek kan deze kleine meid zichzelf aan en uit kleden (als ze wil tenminste – kleuters).

patroon:   Ally Jumpsuit – La Maison Victor
stof:      A nana’s blueberry – Aime comme Marie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s